Keuzehulp voor stalen deuren

U wilt stalen deuren met glas aanschaffen en nu?

Het aanbod in stalen deuren is groot. Daarbij is het aanschaffen van een stalen deur niet iets wat u dagelijks doet. We begrijpen dan ook dat het lastig kan zijn om te bepalen wat voor u de beste stalen deur is. Bij Sieben design en techniek bieden we u verschillende mogelijkheden. Zo kunnen we uw perfecte deur op maat maken en monteren. Of het nu een scharnierdeur, taatsdeur, schuifdeur of roomdivider is. U hoeft alleen te kiezen (wat al moeilijk genoeg is), de rest van het gehele proces nemen we op ons. Zo bent u verzekerd van een mooie stalen deur gemonteerd en wel. Gedurende het proces houden we contact met u zodat u kunt volgen en zien hoe uw deur er uit ziet.

Om u te helpen oriënteren hebben we wat zaken op een rijtje gezet. Dit kan een mooie keuzehulp voor uw stalen deuren zijn:

 

Staal of aluminium

Goede stalen deuren worden voorzien van gehard of veiligheidsglas. Dit glas is zwaarder en dikker dan normaal glas. Daarbij wordt een deur veelvuldig gebruikt. Aluminium gaat minder lang mee dan staal omdat het eerder metaalmoe wordt. Daarom zijn we van mening dat aluminium niet de beste oplossing is voor stalen deuren. Heeft u aluminium kozijnen met opdek deuren is het wel een stuk makkelijker om voor aluminium te gaan. U kunt dan het huidige kozijn gebruiken voor de aluminium deur.

Bij Sieben design en techniek maken we stalen deuren omdat we graag de beste kwaliteit leveren. Voor ons betekend dat dus echt staal. We lassen alle naden mooi strak aan elkaar waarna we uw deur in de door u gewenste RAL kleur poedercoaten. Op die manier kan uw deur wel 50 jaar mee.

 

Welk systeem?

Taatsdeur:
De taatsdeur draait om zijn eigen verticale as. Deze deur wordt bevestigd aan het plafond en in de vloer. De deur kan naar binnen en buiten draaien. Op 90° kunt u de deur open laten staan. Bij een opening van minder dan 90° zal de deur altijd rustig sluiten. Nog een voordeel van een taatsdeur is dat er geen kozijn nodig is. Dit geeft een wat rustiger beeld.
Er zijn zeker ook wat nadelen aan een taatsdeur. Vloerverwarming en een taatsdeur kan een gok zijn. Het is belangrijk om te weten of uw vloerverwarming niet of diep genoeg is aangelegd onder het scharnierpunt van uw deur. Een taatsdeur sluit rondom niet geheel af. Hierdoor kan tocht tussen de verschillende ruimtes toch zijn weg vinden.

Scharnierdeur:
Scharnierdeuren worden gemonteerd met kozijn van staal. Hierdoor maken we bij Sieben design en techniek alleen de zogenoemde stompe deuren. We kunnen uw bestaande houten of aluminium kozijn bekleden met stalen profielen om de nieuwe deur in te hangen. Hiermee zorgen we voor een stevig scharnierpunt van uw deur. Als sluiting raden we aan om een rolsluiting te nemen. Deze sluiting zorgt ervoor dat de deur goed sluit en niet zomaar openwaait. Een scharnierdeur is dus ook een goede oplossing om tocht en geluid tegen te houden. Dit doordat deze geheel in het kozijn sluit.

Schuifdeur:
De schuifdeur kan de ideale oplossing zijn in uw ruimte. We maken schuifdeuren indien gewenst met soft close systeem. Schuifdeuren van staal en glas kunnen ook ensuite gemaakt worden. De schuifdeur sluit rondom beter af dan de taatsdeur. Doordat de deur zich beweegt voor een muur of roomdivider sluit deze niet helemaal af. Voor de schuifdeur van staal en glas bevestigen we een geleider op het plafond. Deze werken we netjes af met een lijst in dezelfde kleur en materiaal als uw deur. Op de grond zorgen we voor een houder waardoor de schuifdeur netjes op zijn plek blijft.

 

De vlakverdeling?

Omdat we maatwerk maken kunt u bij ons zelf kiezen hoe u de verdeling van uw vlakken wenst. Hiermee geeft u uw deur een persoonlijke touch. Om inspiratie op te doen kunt u kijken op onze site . Hier staan de deuren van staal en glas die we eerder maakten voor onze klanten. Een andere mogelijkheid is Pinterest. Het is aan te raden bij een vlakverdeling rekening te houden met de gebruikte lijnen in de ruimte. Op die manier behoudt u rust en het strakke uiterlijk. Wanneer er meerdere deuren in dezelfde ruimte uitkomen zullen we de hoofdlijnen aanpassen zodat deze gelijk lopen in deze ruimte.

Afwerking

Poedercoating

Bij Sieben design en techniek kiezen we ervoor deuren te poedercoaten in een fijn structuur coating. Dit heeft als voordeel dat u niet alle vette vingers ziet op het staal. Ook laat u geen strepen achter met poetsen. Hierdoor vinden we een fijn structuur coating wat gebruiksvriendelijker. Is het uw wens om uw deur te voorzien van een glanzende of matte afwerking zullen we dit natuurlijk altijd voor u doen.

Het glas

Ook de kleur van het glas bepaald de uitstraling van uw deur. Helder glas laat veel licht door en heeft daardoor vaak de voorkeur. Er zijn ook situaties waarin juist het doorlaten van fel licht niet gewenst is. In dat geval kunt u ook kiezen voor verschillende tinten glas. We kunnen u in dat geval een voorbeeld laten zien.

Glaslijsten en grepen

Omdat we de voorkeur geven aan een strak afgewerkte deur lassen we uw deur tot één geheel. Hierdoor zitten er geen schroeven in het zicht en is de deur aan beide zijden hetzelfde. Dit is een werkwijze die niet alle aanbieders van stalen deuren hanteren. Vanuit ons oogpunt zijn onnodige schroeven en lijnen niet strak. We lassen de glaslijsten aan één zijde vast. De andere zijde wordt gebruikt om het raam in de deur te plaatsen met kit. Ook de greep die u altijd zelf kan kiezen lassen we vast waarna de lassen netjes weg gevijld worden. Door dit te doen ziet u geen naden na het coaten.

 

Prijs

De prijs van stalen deuren verschilt nogal. Dit heeft ook te maken met de afwerking en gebruikte materialen. Vaak wordt er geadverteerd met prijzen van alleen de deur. Als u dan gaat bestellen komt u erachter dat er veel mogelijk is voor een meerprijs.

Bij Sieben design en techniek kiezen we ervoor om altijd een prijs op maat te maken. Op deze manier komt u niet voor verassingen te staan. We houden van een eerlijke en goede communicatie met onze klanten. Het contact wat we met u hebben vinden we leuk en zorgt ervoor dat we precies weten wat uw wensen zijn.

Welke zaken beïnvloeden de prijs van uw deur?
Dit ligt vooral aan de keuze van de vlakverdeling en het glas. Hebben veel kleine vlakken uw voorkeur dan betekend dit meer tijd in het uitwerken en maken van uw deur. Één groot vlak vraagt om een extra veiligheid in het glas waardoor dit zwaarder wordt en de constructie dus ook verzwaard moet worden. Daarbij is het glas vanaf een bepaald formaat duurder. Ook de kleur van het glas kan veel verschil in prijs maken. Zo is satijnglas een stuk duurder dan helder glas. De complexiteit van de locatie waar de deur gemonteerd wordt kan van invloed zijn. We zullen dit altijd vooraf inventariseren zodat u kunt rekenen op de door ons aangeboden prijs.

Globale prijzen?
Op internet is te vinden dat een taatsdeur van staal op maat gemiddeld € 2500,- euro kost. Een scharnierdeur met kozijn kost gemiddeld € 3000,- euro. Een schuifdeur kost momenteel gemiddeld € 3500,- euro. Dit zijn de landelijke gemiddelde prijzen op dit moment (26-10-2021). Zoals u waarschijnlijk wel gehoord heeft fluctueren de prijzen van grondstoffen ontzettend. Ook dit is voor ons een reden om voor elke geïnteresseerde een persoonlijke offerte te maken. De afgelopen jaren zitten onze prijzen onder deze gemiddelde prijzen. Door slim te werken bieden we u maximale kwaliteit voor een goede concurrerende prijs.

We hopen dat bovenstaande uitleg u goed op weg geholpen heeft in de keuze voor uw persoonlijke stalen deur. We vinden het leuk om u te mogen helpen met het uitwerken en maken van uw eigen deur van staal en glas op maat. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wilt u ook iets op maat laten maken?

We maken graag een vrijblijvende offerte voor uw maatwerk project.

Bekijk hier alle sieben design projecten

All
  • All
  • 3D CAD Solid Works
  • Deuren van staal
  • Horeca & winkelinterieur
  • Interieur
  • Maatwerk staal
  • Tafels
  • Verlichting
  • Werkplaats
Urn candle - or plant - holder by Siebendesign.nl

Urn ontworpen door Sieben design

December komt eraan, Luxe hotel chique verticaal tuinieren planten standaard met koperen plantenbakken in kerstsfeer by Siebendesign.nl

December komt eraan!

Wijnkast op maat, luxe wandafscheiding, industriële wijnkast van Siebendesign.nl

Industriële wijnkast op maat

Biophillic Luxe Planten Standaard, Roomdivider By Siebendesign.nl

Luxe verticaal tuinieren standaard

Parkmeubilair De 15 Kapellekens In Mol, Ronde Bank, Urban Furniture, Gemeentemeubilair, Maatwerk straatmeubilair Gepersonaliseerd Met Logo By Siebendesign.nl 12

Straatmeubilair op maat

Koffiebar bij recreatiepark Ter Spegelt by Magnifique interieurwerken en Siebendesign.nl

Koffiebar Ter Spegelt

Stalen taatsdeur op maat, 1 glasvlak by Siebendesign.nl, ontwerp Maarinterieurvormgeving.nl

Stalen taatsdeur met één vlak glas

Horecainterieur, Glazenrek , Flessenluifel, Achterkast Bij Koren In Best, Made By Siebendesign.nl

Horeca interieur bij restaurant De Koren in Best

Witte stalen plantenbakken met wielen op maat gemaakt door Siebendesign.nl

Witte stalen plantenbak met wielen